Dagens rytme



Det er vigtig med en stille og rolig start på dagen.

 

Der vil være mulighed for at få morgenmad for de børn der ikke har spist hjemme, eller som har lyst til at hyggespise med os andre.

 

Det skal være roligt at komme ind i huset. Der skal være mulighed for at blive afleveret i det tempo der passer barn og forældre. Det vil være muligt at amme sit barn i min stue, hvis i har behov for det.

 

Dagens rytme vil afspejle børnenes behov. Jeg kan have planlagt dagens indhold, men hvis børnene har brug for noget andet, så tilpasses det altid børnene. Trætte børn skal f.eks ikke med på tur, men vi vil i stedet lege herhjemme.

 

Der serveres frugt og brød om formiddagen. Vi leger og hygger. Der vil også være mulighed for at deltage i kreative aktiviteter. Dem, der har brug for en formiddagslur tilbydes det.

 

Jeg vil tilstræbe, at vi kommer udenfor hver dag. Det kan enten være at lege i haven, gå en tur i nærmiljøet eller tage på tur til f.eks skov, bibliotek eller legeplads. Natur og udeliv vil være en stor del af pasningsordningen. Vi vil f.eks finde mariehøns, tissemyrer, lave sneglevæddeløb, lave kranse af blade, bygge sandslotte, plukke blomster, lave saft og marmelade og meget meget mere.

 

Børnene inddrages i praktiske opgaver, hvis de vil. Det kan f.eks være at dække bord, samle æg hos hønsene, fodre hønsene, feje sand ved sandkassen, vande blomster, etablere, passe og høste urtehaven osv.

 

Frokosten kan bestå af kolde eller varme retter. Det kan være rugbrødsmadder, grød, suppe, lasagne, frikadeller, pasta med kødsovs osv. Vi spiserca. kl 11.00. Når vejret tillader det, vil vi spise udenfor.

 

Efter maden bliver børnene skiftet, hvorefter de puttes udenfor i barnevognen eller indenfor på en madras/seng. Det er vigtigt at børnene får den søvn de har brug for. Derfor vækker jeg normalt ikke børnene. Søvn er vigtig for børnenes udvikling.

 

Når børnene vågner efter lur, tilbydes de eftermiddagsmad. Det kan f.eks være boller, frugtgrød eller knækbrød.

 

Børnene leger og hygger til de bliver hentet.



Kosten

 


Jeg er meget bevidst om at kosten skal være sund og alsidig. Jeg vil følge sundhedsstyrelsens vejledninger.

 

En stor del af maden vil være økologisk.

 

Det meste brød vil være hjemmebagt.

 

Der serveres fisk hver uge.

 

Jeg køber modermælkserstatning til de børn der får det.. Jeg køber det mærke I bruger til barnet derhjemme. Børn over 1 år tilbydes som udgangspunkt letmælk.


Til maden serveres vand eller økologisk letmælk.



Indkøring

 


Der vil være mulighed for både kort og lang indkøring. Der tages udgangspunkt i hvilket behov det enkelte barn og dets forældre har.

 

Jeg anbefaler en indkøring på ca. 14 dage, hvis man har mulighed for det. Kom meget gerne på flere korte besøg inden opstart, så barnet kan blive tryg ved mig og de andre børn. I opstarten anbefaler jeg nogle korte dage med forælder, derefter korte dage uden forælder indtil barnet er så tryg at det kan være her en hel dag alene.

 

Forældrene har mulighed for at være her i det omfang barnet har brug for.



Hvad skal i medbringe

 


Ekstra tøj - strømper, bukser, bluse, undertøj/bodystocking

 

Overtøj - regntøj, termotøj, jakke, flyverdragt, solhat. Naturligvis afhængig af vejret.

 

Fodtøj - sutsko, gummistøvler, sko, sandaler eller vinterstøvler afhængig af årstid.

 

Sut - Der skal altid være 2 sutter hos mig. Jeg sørger for at koge dem så de er rene. Hos mig må barnet gerne have sut, hvis det har brug for det. Det kan være hvis det er ked af det, f.eks ved aflevering, hvis det slår sig eller bare savner mor og far. Og naturligvis når barnet skal sove. En sut beroliger et lille barn. Men en sut kan hæmme sprogudviklingen ved forkert brug, og derfor vil sutten ikke være frit tilgængeligt hele dagen.



Åbningstider


 

Åbningstiden tilpasses så vidt muligt forældrenes behov. Der er som udgangspunkt åbent ca 48 timer om ugen.

 

Åbningstiden er 6.00 - 16.00 mandag - fredag.

 

Jeg vil tilstræbe at opfylde forældrenes behov for åbningstid.

 



Sygdom.

 


Børn har brug for at være hjemme når de er syge. Derfor modtages syge børn ikke i pasningsordningen. Hvis jeres barn bliver syg hos mig, vil jeg ringe efter jer, så i kan hente jeres barn. Ved opstart udleveres en oversigt over retningslinierne ved sygdom. 

 

Hvis jeg bliver syg, ringer jeg så hurtig som muligt til jer. Jeres barn kan derfor ikke passes hos mig den pågældende dag. Det er dog sjældent jeg er syg.



Planlagte fridage og ferie.


 

Hvis jeg har brug for at få fri i det tidsrum jeg passer jeres barn, har jeg nogle vikarer jeg kan ringe til som evt kan passe jeres barn i mit hjem. Jeg vil naturligvis tilstræbe at det ikke bliver nødvendigt særlig ofte. Ved planlagt fri vil i altid i god tid blive orienteret om det. Hvis der opstår noget akut, vil i blive kontaktet med det samme, så i ved at en anden passer jeres barn. Vikarerne vil komme i huset, så de er kendte voksne som børnene er trygge ved.

 

I starten af januar vil i blive orienteret om det kommende års ferie/lukkedage. Når jeg har ferie/lukkedag skal i selv finde pasning. Min ferie/lukkedage vil som udgangspunkt følge skolernes ferie - eller dele af den.

 

I 2021 vil der ikke være mulighed for pasning:

 

Uge 7 - torsdag - fredag (18. -19. februar)

 

Uge 29 - 31 - sommerferie (19. - 6. Juli)

 

Uge 42 - skolernes efterårsferie (18, - 22. oktober)

 

Jul og nytår (23. december - 2. januar)


Samt på  alle helligdage. 


(alle nævnte dage er inklusiv)


Foto


 

Jeg lægger ikke billeder af jeres børn på hverken facebook eller hjemmesiden. Jeg har respekt for børnenes privatliv og vil derfor ikke vise deres billeder offentligtForældre modtager billeder af børnene på sms sammen med en kort beskrivese af dagens oplevelser. 



Forsikring


Jeg anbefaler, at forældrene tegner en ansvars- og ulykkesforsikring på deres barn. Det er samme vilkår som i den kommunale dagpleje.




Samarbejdspartnere


 

Pasningsordningen samarbejder med fagpersoner i Nordfyns Kommune, hvis der er behov for det. Både forældre og jeg vil kunne få råd og vejledning hos fagpersoner i CLT (center for læring og trivsel). Det kan være talepædagog, ergoterapeut og psykolog. Derudover kan der samarbejdes med sundhedsplejerske, Familiehuset og sagsbehandlere.

 

Børn har brug for hjælp, hvis de har udfordringer. De voksne kan få råd og vejledning for at støtte børnenes udvikling bedst muligt.

 

Der tages aldrig kontakt til disse fagpersoner uden forældrene er informeret.

 

Hvis det er muligt, vil jeg gerne samarbejde med de børnehaver som børnene skal starte i, når de stopper hos mig. Jeg vil gerne på flere besøg med børnene, så vi kan lege på legepladsen, og børnene dermed kender stedet, børnene og de nye voksne. Det vil gøre overgangen nemmere  for børnene.


Jeg har også fået lov til, at vi må komme og lege på legepladsen i Gårdbørnehaven Spirrevippen i Bogense, når vi har lyst. De har er en alsidig legeplads med mange muligheder for leg og fordybelse. Derudover har de både får, kaniner, høns og fugle som vi kan se på.