Værdier

 

Kerneværdierne for mig er tid, omsorg og nærvær. Der skal være tid til det enkelte barn og dets behov. 

 

Jeg går meget op i at hvert enkelt barn skal føle sig set og forstået. Jeg hjælper barnet med at udtrykke sine handlinger og følelser. Jeg har en anerkendende tilgang og opdrager blidt.


For mig er det naturligt at kramme børn og have dem tæt på mig. Kropskontakt giver tryghed og nærvær. Hvis et barn har brug for meget kropskontakt for at berolige sit nervesystem, tilbyder jeg at bære barnet i en bæresele. Børnene får det de har brug for, og hvis et barn har brug for at blive båret, så er det helt naturligt for mig at opfylde dette behov. 

 

Forældresamarbejde er meget vigtig for mig. Jeg gør meget ud af at skabe en god relation med forældrene. Det er forældrene der kender deres barn bedst, og sammen skal vi give børnene de bedste forudsætninger for en god og sund udvikling. Hver dag vil forældrene bliver orienteret om hvordan dagen har været for deres barn. Det gælder f.eks barnets humør, oplevelser, gode lege, nye ord osv.

 

Jeg går meget op i økologi, bæredygtighed og hjemmelavede ting. Det er både for børnenes sundhed og for miljøet. Meget af maden er økologisk og hjemmelavet af gode råvarer. Jeg går meget ind for genbrug, derfor er stort set alt jeg bruger i pasningsordningen genbrug, men stadig i god kvalitet. Jeg vil forsøge at begrænse e-numre, konserveringsmidler og kunstige farvestoffer. Det jeg kan, vil jeg derfor lave selv. Det er f.eks både maden, cremer og modellervoks. Vi vil bruge mange af naturens materialer, både i leg og kreative aktiviteter.


Af aktiviteter vil vi f.eks. finde mariehøns i hækken, kigge på edderkopper, fodre hønsene, etablere,

passe og  høste fra urtehave, lave mudderkager i sandkassen, gå en tur i skoven, hoppe i vandpytter, gå tur

i nærmiljøet, tage på biblioteket, mærke både regn, sol, sne og blæst i vores ansigter, lege på legeværleset,

lave børneyoga, synge, male, lege med modellervoks og meget meget mere.

 

Mit udgangspunkt vil altid være, at gøre hvad børnene har behov for.